Konu: Engelli Asansörleri ve Hasta Asansörleri

Hasta asansörleri, hastaları bir yerden başka bir yere (örneğin yataktan banyoya, sandalyeden sedye) kaldırmak ve transfer etmek için tasarlanmıştır. Engelli asansörleri de, engellileri bir yerden başka bir yere kaldırmak veya katlar arasında transfer etmek tasarlanmıştır. Bunlar merdivenli asansörler veya asansörler ile aynı şekilde değerlendirilebilir. Hasta asansörleri, bir güç kaynağı kullanılarak çalıştırılabilir. Güçlendirilmiş modeller genellikle şarj edilebilir bir batarya kullanımını gerektirir ve bazı manüel modeller hidrolik veya vida kullanılarak çalıştırılır. Engelli asansörlerinin tasarımı üreticiye göre değişmekle birlikte, temel bileşenler arasında bir koltuk veya platform bulunur. Hasta asansörlerinde ise genelde (tabana oturan dikey çubuk), bir bom (hastanın üzerinde uzanan bir çubuk), bir yayıcı çubuk ( boom), bir sapan (hastayı tutacak şekilde tasarlanmış yayıcı çubuğa bağlanmış) ve bir dizi klips veya mandal (askıyı tutan).

Bu medikal – tıbbi cihazlar, uygun şekilde kullanıldığında hastalara ve bakıcılara daha az yaralanma riski de dahil olmak üzere birçok yarar sağlar. Bununla birlikte, engelli asansörleri ile hasta asansörlerinin uygunsuz kullanımı önemli kamu sağlığı riskleri oluşturabilir. Bu cihazlardan düşen hasta, kafa travmaları, kırıklar ve ölümler de dahil olmak üzere ciddi hasta yaralanmaları ile sonuçlanmıştır.

TSE ve CE, bir listeyi, takip edildiğinde, hasta asansörleriyle ilişkili riskleri azaltmaya yardımcı olabilecek en iyi uygulamaları derlemiştir. Engelli asansörü ile hasta asansörü kullanıcıları şunları yapmalıdır: Hasta lifti için;

Kullanma eğitimi alın ve asansörün nasıl çalıştırılacağını anlayın.

Sling’i belirli asansöre ve hastanın ağırlığına göre eşleştirin. Bir askı, hasta asansör üreticisi tarafından kullanılmak üzere onaylanmalıdır. Tüm hasta asansörler ile kullanmak için uygun askı yoktur.

Sling kumaşı ve kayışları, dikişlerde yıpranmış ya da gerilmediğinden ya da başka bir şekilde hasar görmediğinden emin olmak için kontrol edin. Aşınma belirtileri varsa, onu kullanmayın.

Tüm klipsleri, mandalları ve askı çubuklarını çalışma sırasında güvenli bir şekilde tutturun.

Hasta asansörünün tabanını (bacaklarını) maksimum açık pozisyonda tutun ve stabiliteyi sağlamak için asansörü yerleştirin.

Hastanın kollarını askı kayışlarının içine yerleştirin.

Hastanın huzursuz veya çalkantılı olmadığından emin olun.

Tekerlekli sandalye, sedye, yatak veya sandalye gibi hastayı alacak herhangi bir cihaza tekerlekleri kilitleyin.

Kaldırma ve askı için ağırlık sınırlamalarının aşılmadığından emin olun.

Slingin yıkanması ve bakımı için talimatları izleyin.

Hemen değiştirilmesi gereken yıpranmış veya hasarlı parçaları tespit etmek için bakım güvenlik kontrol listesi oluşturun ve uygulayın. (Engelli Asansörleri ve Hasta Asansörleri)

Bu en iyi uygulamaları takip etmenin yanı sıra, hasta asansörlerinin kullanıcıları, cihazı güvenli bir şekilde çalıştırmak için üretici tarafından sağlanan tüm talimatları okumalıdır.

Hastaları transfer etmek için hasta asansörlerinin kullanımını yöneten güvenli hasta muamelesi kanunları ve yönetmelikleri vardır. Bu yasaların geçişi ve klinik toplumun hasta transferleri sırasında hasta ve bakıcı yaralanmasının azaltılması hedefi nedeniyle, hasta asansörlerinin kullanımının artacağı beklenmektedir. Yukarıda listelenen en iyi uygulamalar, bu medikal tıbbi cihazların faydalarını arttırırken risklerin azaltılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Engelli Asansörleri ve Hasta Asansörleri

Engelli asansörleri ile yaşlı asansörleri için de bazı kanunlar ve yönetmelikler bulunmaktadır. Bütün bu kanun ve yönetmelikler asansörler gibi medikal cihazların faydalarını arttırırken risklerin azaltılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

 

LiftArt Asansör Sistemleri